Apothecary Masticha active 45g 100 kapsúl
Kód produktu: NT-10183
Dostupnosť: 1 - 4 dní
Súčinnosť Chioskej mastichy a probiotickej kvasinky
Baktericídny efekt látok obsiahnutých v mastiche voči helikobakteru bol preukázaný vo viacerých štúdiách publikovaných v odborných periodikách ako The New England Journal of Medicine, či na vedeckom portáli Science direct. Po prvýkrát ho opísal Huwez a kolektív, v laboratórnej štúdii Maroneho s kolektívom bola popísaná eradikácia patogénu na úrovni päťdesiatich až deväťdesiatich percent v závislosti od koncentrácie preparátu. Saccharomyces boulardii je kvasinka pochádzajúca z tropického prostredia juhovýchodnej Ázie. Prvýkrát ju izoloval v dvadsiatych rokoch minulého tisícročia francúzsky vedec Henri Boulard z plodov liči – dvojslivky čínskej a mangostany lahodnej. Saccharomyces boulardii rastie pri teplote 37 stupňov celzia a je nesystémová, to znamená, že zostáva len v tráviacom trakte a nedostáva sa do iných častí ľudského organizmu. Jej efektivite pri liečení žalúdočných a črevných porúch bolo venovaných veľké množstvo dvojito zaslepených štúdií . Výrazný pozitívny efekt bol zaznamenaný pri liečbe žalúdočných vredov, Crohnovej chorobe a infekcii baktériou helikobakter pylori. Dokázané bolo zlepšenie symptómov pri akútnych hnačkách rôzneho pôvodu, aj pri opakovaných infekciách spôsobených baktériou Clostridium difficile. Užívanie sa odporúča aj pri hnačkách cestovateľov, kde bol účinok potvrdený napríklad štúdiami publikovanými v prácach autorov Lynneho a McFarlanda. Saccharomyces boulardii je podľa viacerých štúdií učinná aj ako prevencia hnačky spôsobenej užívaním antibiotík a to rovnako u dospelých i u detí. Spojením mastichy a kvasinky Saccharomyces boulardii vzniká zaujímavá a súčasne účinná kombinácia prírodného antibiotika s probiotikom takého typu, na aký antibiotické účinky mastichy nemajú vplyv. Toto spojenie umožňuje, okrem zvýšenia účinku mastichy, podávať obe látky v jednom preparáte.Odporúčané užívanie
Masticha active sa ako doplnok výživy užíva min. 20 min. pred jedlom. Helikobakter pylori – 2 kapsuly, 3 x denne min. 1 mesiac, my odporúčame 50 dňovú Mastichovú kúru Peptický vred – 3 kapsuly, 2 x denne po dobu štyroch týždňov Vred dvanástnika – 2 kapsuly, 2 x denne po dobu dvoch týždňov Crohnova choroba – nutné je dlhodobé užívanie 1 kapsula 2x denneAko posilniť účinky Chioskej mastichy?

Čo je to masticha
Masticha / mastix / Chioská masticha / masticha z Chiosu – to je niekoľko zaužívaných pomenovaní pre živicu stromov Pistacia lentiscus rastúcich na južnej časti ostrova Chios v Egejskom mori. Masticha z Chiosu je už od staroveku známa svojimi priaznivými účinkami najmä nažalúdok a trávenie. V Grécku a krajinách Blízkeho východu sa v súčasnosti využíva ako oficiálne prírodné liečivo, zatiaľ čo v európskych krajinách je v súčasnosti masticha definovaná ako prírodný výživový doplnok.Účinky Chioskej mastichy
Chioská masticha obsahuje desiatky účinných látok, vďaka ktorým vykazuje mnohé priaznivé účinky, najmä pri žalúdočných a črevných tažkostiach a problémoch, ako súCrohnova choroba, infekcia baktériou helikobakter pylori a zdravotné ťažkosti, ktoré samotný helikobakter vyvoláva t.j. zápaly žalúdka, žalúdočné vredy a rakovina žalúdka. Dôležité je pripomenúť, že Chioská masticha je prírodný produkt a jej užívanie nevyvoláva žiadne nežiadúce vedľajšie účinky. Masticha, vďaka obsahu 80 účinných látok, preukazuje priaznivé účinky vo viacerých oblastiach:- redukuje baktériu helikobakter pylori
- redukuje pálenie záhy
- zmierňuje bolesti žalúdka a zápal žalúdka
- podporuje činnosť hrubého čreva
- pôsobí antibakteriálne
- pôsobí antisepticky
- pôsobí antimykoticky
- peptickými vredmi (žalúdočné vredy, dvanástnikové vredy…)
- aterosklerózou a vysokým cholesterolom
- Crohnovou chorobou

Pestovanie a zber mastichy
Odrody Pistácie lentiscus si kvôli produkcii mastichy vyžadujú dôkladnú starostlivosť počas celého roka. Rastú veľmi pomaly a živicu začínajú produkovať až v 5. / 6. roku života, odkedy ju aktívne produkujú až do 70. roku životného cyklu stromu. Kvôli vyššej produkcii živice zo stromu ich pestovatelia prihnojujú vlastným lístím. Zber mastichy sa musí robiť citlivo a šetrne. Kôra stromu sa musí opatrne ponarezávať. Z týchto zárezov na vetvách a kmeni stromu začne postupne vytekať mastichová živica, ktorú po stuhnutí možno zberať. Stuhnutím tejto živice dostaneme prvý mastichový produkt – surovú chioskú mastichu, ktorá je vhodná na žutie. Ďalším spracovaním možno túto surovú mastichu upraviť do rôznych podôb: rozdrviť na mastichový prášok, kapsulovať, či použiť ako prísadu domastichových žuvačiek. Kompletnú ponuku produktov z originálnej chioskej mastichy nájdete v našom eshope.EAN 8588006048025
Komentáre
Zatiaľ nebol vložený žiaden komentár.
