DOPRAVA ZADARMO PRI NÁKUPE NAD 80 €

info@herbahouse.sk

0948 09 47 45 (Po-Pi, 9-16 hod.)

Blog Zdravé recepty


Nominal ryžová kaša instantná 300g

Kód produktu: NT-6783

(0 hodnotení)



2.90 € s DPH2.42 € bez DPH

Dostupnosť: 1 - 4 dní

Základná príprava: Do teplého mlieka pridávame za stáleho miešania kašu Nomina, až docielime požadovanú hustotu. Kašu je vhodné kombinovať s ovocím, orechmi, mliečnymi výrobkami, kakaom a pod. Tiež je možné použiť kašu Nomina ako zahusťovadlo do omáčok a ciest, a ďalej ako spojivo do mäsových, zeleninových a ovocných zmesí.
Zloženie: 60% ryže, 40% kukuričná krupica. Skladovanie: Pri relatívnej vlhkosti do 75% a teplote do 30 ° C, vždy uzatvorenú v pôvodnom obale. Nutričné hodnoty na 100g: mnergia: 1542KJ/368kcal, bielkoviny: 8,3g, sacharidy: 82,7g, tuky: 0,3g, minerálne látky: 0,7g. Ryža patrí medzi hlavnú potravinu polovice svetovej populácie, pre ktorú predstavuje zdroj energie i dôležitých bielkovín. Bola pestovaná v Indii a Číne už pred viac ako 6500 rokmi. V Európe sa objavila okolo roku 1000 nl, ku nám sa dostala v 16. storočí zo Španielska. Najzastúpenejšou zložkou ryže (minimálne 85%) sú zložené cukry, ktoré sa ukladajú vo svalovom tkanive a slúžia ako zdroj energie pre svaly a všetky telesné bunky. Ryžový škrob sa veľmi pomaly trávi a trvalo uvoľňuje do krvi glukózu. Preto je veľmi vhodnou potravinou pre diabetikov aj preľudí dodržiavajúcich redukčnú diétu. Ďalšími kladmi je takmer nulové množstvo tuku a nízky glykemický index. Za veľmi hodnotnú je považovaná aj bielkovina ryže, ktorej koncentrácia sa pohybuje medzi 7-8% a jej kvalita je porovnateľná s arašidmi či šošovicou. Pre svoju ľahkú stráviteľnosť sa ryža používa na liečenie zažívacích ťažkostí, od porúch trávenia až po divertikulitídu, pomáha upravovať mierne hnačky i zápchu. Neobsahuje glutén a je teda vhodná aj pre bezlepkovú diétu. Neobsahuje lepok, mlieko, pšenicu, vajcia, sóju.
lepok: neobsahuje
bielkovina kravského mlieka: neobsahuje
sója:

EAN 8594010190117


Nominal

Komentáre

Zatiaľ nebol vložený žiaden komentár.


 
 

Loading


DAJTE O NÁS VEDIEŤ AJ OSTATNÝM

PRIHLÁSTE SA NA ODBER NOVINIEK